F

 

Le Clavecin en fête 2019
Brusselsesteenweg 136 - 3020 Winksele (Leuven)
Tel : 016/48 08 36
betty.bruylants@amisduclavecin.be


 

 

26 februari 2019

Beste Vrienden,

 

                            Dit is al de 29e editie van ons festival “Le Clavecin en Fête”, en we hebben het genoegen u het programma ervan voor te stellen. U zult onder andere de gelegenheid krijgen kennis te maken met een nieuw jong talent, Andrea Buccarella, die vorig jaar de 1ste prijs behaalde op de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua Brugge.

                            Het duo Blandine Rannou et Isabella Saint Yves opent het seizoen met Marin Marais en Jean-Henry d’Anglebert. Die twee componisten hebben prachtige werken geschreven, die vertolkt zullen worden door een vooraanstaande klaveciniste en een gereputeerde gambiste.

                            Daarna zal ikzelf een reeks sonates van Domenico Scarlatti spelen, zonnige, innige werken, waarvan sommige barsten van leven.

                            Menno van Delft – een vaste gast op onze concerten – brengt ons partita’s van Johann Sebastian Bach. Hij heeft deze partita’s op klavichord opgenomen, en de kritieken waren buitengewoon lovend en enthousiast. Daarom heb ik hem gevraagd ze voor ons te spelen, op klavecimbel dan.

                            In juni komt Davitt Moroney, een dierbare vriend van ons festival. Zoals gewoonlijk zal hij ons zijn programma op het concert zelf voorstellen, tot lering en vermaak van de luisteraars.

                            Het seizoen wordt besloten met Andrea Buccarella, met een programma getiteld “Ontwikkeling van de Toccata van Claudio Merulo tot Alessandro Scarlatti”.

                            Beste vrienden, het festival dat u al zo lang steunt, is uw festival, en wij hopen eens te meer u overgelukkig te maken van vreugde aan de muziek. Wij rekenen op u en wij verheugen er ons op u heel binnenkort weer te zien.

Met vriendelijke groeten,

Lidmaatschap:

€ 30

Steunen lid: 

€ 45

Erelid :  

€ 130


IBAN: BE70 3300 7036 0925 - BIC: BBRUBEBB